vdb-parts gebouw

EEN KLEINE VOORSTELLING

De firma VDB Parts NV, een tweedelige naam, is ontstaan als kleine broer uit de firma Van Den Berghe NV. Zoals de naam het zelf zegt, worden vanuit de firma VDB Parts de “kleine onderdelen” ofwel de wisselstukken voor de after-market verdeeld. In zijn 17-jarig bestaan heeft deze firma reeds een hele gedaanteverwisseling ondergaan. In 1997, bij het ontstaan, werd de nadruk gelegd op de verkoop van vele kleine onderdelen voor de hybride- en gewone stadsfiets.

Doorheen de jaren is VDB Parts geëvolueerd naar één van de belangrijkste spelers op de Belgische en Nederlandse markt met oa. een eigen merk van racefietsen ontwikkeld in België, nl. Zannata, met daarnaast een heel ruim aanbod van onderdelen voor racefietsen en mountainbikes.

In 1999 ontstonden de eerste ideeën voor de ontwikkeling van een eigen merk van racefietsen, Zannata. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van het nieuwe merk was om fietsen aan te kunnen bieden met de best mogelijk prijs –kwaliteitsverhouding. Er werd lange tijd gezocht naar de juiste partners in framebouw -en design. Meerdere maanden werden ook uitgetrokken voor het vinden van een originele en goed klinkende naam. Er werd gekozen voor het bestaande Italiaanse woord ‘zannata’ met als betekenis “gebeten door een slagtand’. Een vrijere vertaling zou kunnen zijn “gebeten door de (wieler)microbe”.

Startend met een gamma van slechts drie fietsen in 2001 kan u zichzelf nu vergewissen van het aanbod dat de consument zal krijgen in 2015. Een uitgebreid gamma van carbon en aluminium racefietsen, opgebouwd met de laatste technologische ontwikkelingen in framebouw en gebruik van grondstoffen. Een uitgebreid gamma waarin zowel de recreatieve –als de sportieve fietser alsook de wedstrijdrijder zijn gading zal vinden. Sinds 3 jaar ontwikkelen we bij Zannata ook met succes een eigen lijn van mountainbikes.

Gelijktijdig met de evolutie van de fietsen was er ook een uitbreiding in het aanbod van de onderdelen bij VDB Parts. De 1500 verschillende artikelen, welke van in het begin gestockeerd en verhandeld werden, werden stelselmatig aangevuld (nu meer dan 10000) met artikelen van merken zoals Deda Elementi, Schwalbe, Basil, Miche, Campagnolo, Michelin, SH+, KMC, New Looxs.

Daarnaast werd VDB Parts in 2004 contractueel partner en exclusief verdeler voor Benelux van Kuota, een internationaal merk van carbonfietsen (www.kuotacycle.it). Kuota was jarenlang de technische partner van het Franse Agritubel en AG2R team. In 2014 sloegen Kuota en VDB Parts de handen in elkaar om samen het Pro-continentale team Wanty-Groupe Gobert van oa. Bjorn Leukemans te voorzien van fietsen. In 2011 werd VDB Parts de exclusieve verdeler voor de Benelux van het gerenommeerde merk Corima (www.corima.fr). Dit Franse merk van carbon wielen is sinds enkele jaren de vaste partner van het Astana team en behaalde in zijn jarenlange geschiedenis al enkele hele grote overwinningen in het professionele wielrennen. Zo werd Aleksandr Vinokourov Olympisch kampioen in Londen en behaalde Vincenzo Nibali de overwinning in de jongste Ronde van Frankrijk met Corima wielen.

De laatste paar jaren werken wij ook hard aan de optimalisatie van ons logistiek systeem. Sinds 2013 leveren wij dan ook onze klanten met een 24-uurs service. Zo bouwen wij verder aan de vertrouwensrelatie met onze klanten, de fietshandelaars, niet enkel door hen een correcte en snelle service aan te bieden maar ook door steeds op zoek te gaan naar nieuwe producten die we aan marktconforme prijzen kunnen aanbieden.